dinsdag 16 januari 2018

Tweede serie Beste Singer-Songwriter

Giel Beelen komt met een tweede seizoen van het VARA/BNN-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Seizoen één was een succes, Douwe Bob die de winnaar was, staat dit jaar op Pinkpop en ook medefinalist Nielson doet het goed.

Ook in dit tweede seizoen zoekt Beelen de singer-songwriter die kan schrijven en zingen, zichzelf muzikaal kan begeleiden én het publiek weet te raken. De winnaar krijgt naast de titel ‘De Beste Singer-songwriter van Nederland’ gegarandeerde air– en stagetime, een ultieme prijs voor elke beginnende artiest.

In de eerste afleveringen worden wekelijks singer-songwriters uitgenodigd in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, waar ze elk een eigen nummer spelen. Samen met Miss Montreal en Eric Corton kiest Giel de talenten die mee mogen naar de volgende ronden. Vanaf de zesde aflevering schrijven de deelnemers wekelijks aan de hand van een thema een nummer, dat ze ten gehore brengen aan een publiek in Bitterzoet in Amsterdam. Tot slot volgt in de tiende aflevering de live finale vanuit het Paard van Troje in Den Haag.

Beelen: “Het programma is echt een begrip geworden: bij ons worden muzikale talenten niet afgekraakt, maar krijgen ze opbouwende kritiek mee om een nóg betere singer-songwriter te worden. Ik ben blij dat het eerste seizoen zo’n succes was en kijk erg uit naar de tweede reeks.”

De Beste Singer-Songwriter van Nederland won in maart 2013 de TV-Beelden prijs voor Beste Nieuwe Format. De productie is in handen van BlazHoffski. Vanaf maandag 20 mei is de muzikale zoektocht te zien op Nederland 3.

Bron: VARA

Bericht delen