dinsdag 16 januari 2018

Tweede lichting Master Media Innovation

In maart begint de tweede lichting mediaprofessionals aan de Engelstalige Master Media Innovation. De opleiding wordt verzorgd door de Academie voor Digitaal Entertainment (ADE) van NHTV. Het executive programma gaat diep in op digitale mediaprocessen en wil zo het gat tussen theorie en praktijk in veel mediastudies dichten.

 

Succesvolle media-innovaties borduren meestal voort op reeds bestaande, herkenbare elementen, de bouwstenen (codes) die in elk mediaproduct terugkeren. In de Master Media Innovation worden deze bouwstenen belicht vanuit verschillende theoretische invalshoeken. Aron van der Valk, oprichter Stijlbreuk en alumnus van de opleiding: “De master heeft me de beginselen van vernieuwend ondernemerschap in de media-industrie bijgebracht. Het is niet de eenvoudigste business, maar wel een ontzettend spannende en één met mooie toekomstperspectieven.”

Wimar Jaeger, wethouder gemeente Hilversum: “Als gevolg van technologische ontwikkelingen en veranderende business modellen bestaat in de media-industrie de behoefte aan hoger opgeleiden met innovatief vermogen. De Master Media Innovation springt in op deze behoefte. Dankzij de subsidie van de overheid is de master bovendien toegankelijk voor kleinere ondernemers. Daar waar juist grote drang en passie is om te innoveren. Vanuit de gemeente Hilversum juichen we deze ontwikkeling toe en zijn we blij dat ook de tweede lichting van deze master zal plaatsvinden in Hilversum. De Master Media Innovation maakt deel uit van het programmaplan van de Hilversum Media Campus.”

Op donderdag 22 januari 2015 wordt een informatie- en netwerkmiddag georganiseerd voor mediaprofessionals die overwegen deze master te volgen. De informatiemiddag begint om 14.00 uur en wordt gehouden bij Oldschoolprojects, Eemnesserweg 107 in Hilversum. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis en aanmelden kan via: mastermediainnovation@nhtv.nl. Meer informatie over het programma, de inschrijvingsprocedure, startdatum en planning, is te vinden op www.nhtv.nl onder Programmes, Executive Masters.

Bron: NHTV Breda University of Applied Sciences/Broadcast Magazine

Bericht delen