Twee Bafta’s voor Britse versie van De Verraders
maandag 15 mei 2023

Twee Bafta’s voor Britse versie van De Verraders

De Britse editie van De Verraders heeft gisteravond twee televisie-Bafta’s gewonnen, de belangrijkste tv-prijs van het Verenigd Koninkrijk. Het van oorsprong Nederlandse programma won de categorie Beste Realityprogramma en presentator Claudia Winkleman werd onderscheiden.

In The Traitors moeten deelnemers er in in een Schots kasteel achter komen wie van hen de geheime tegenstander is die de anderen moet uitschakelen. De winnaar kan 120.000 pond winnen. In tegenstelling tot de Nederlandse editie doen er geen bekende namen mee aan de BBC-versie, maar 22 gewone Britten.

De 51-jarige Winkleman bedankte de BBC dat die een risico had genomen met het ongebruikelijke format. Het programma wordt sinds vorig jaar november uitgezonden in Groot-Brittannië. Eerder bekende Winkleman dat ze aanvankelijk de rol als presentator afwees, tot ze Nederlandse afleveringen zag.

Het format van IDTV en de RTL Creative Unit is inmiddels ook in andere landen te zien. Frankrijk heeft bijvoorbeeld al Les Traîtres, Noorwegen Forræder en in de VS presenteert acteur Alan Cumming The Traitors. Ook in onder meer Duitsland, Nieuw-Zeeland en Israël komen dit jaar eigen edities op de buis. Het format is tijdens de jaarlijkse tv-beurs MIPTV in het Franse Cannes in april uitgeroepen tot tv-format van het jaar.

Bron: NOS/BM

Bericht delen