Twee avonden Dolly Dots bij MAX
zondag 11 december 2022

Twee avonden Dolly Dots bij MAX

In het weekend van 17-18 december staan twee programma’s bij MAX in het teken van de Dolly Dots. In de aanloop naar hun theatertour zijn de zangeressen gevolgd voor de documentaire Dolly Dots, Sisters on Tour.

De documentaire is te zien op zaterdag 17 december om 22.30 uur bij MAX op NPO 1. Een dag later, op zondag 18 december, is het afscheidsconcert Symphonica in Rosso – Dolly Dots om 21.30 uur te zien bij MAX op NPO 1. In een roodgekleurd Ziggo Dome nemen de Dolly Dots afscheid van het publiek, want dit is hun allerlaatste show.

Ze waren ongekend populair in de jaren 80, de Dolly Dots scoorden hit na hit. Filmmakers Nada van Nie en Hadewijch van Velzen volgden de Dolly Dots op de voet tijdens de voorbereidingen van hun reünietour en maakten een intieme documentaire over Angela Groothuizen, Patty Zomer, Esther Oosterbeek, Angéla Kramers en Anita Heilker. De documentaire Dolly Dots, Sisters on Tour vertelt het verhaal over hoe het ooit begon en over de bijzondere band die de zangeressen hebben. Op NPO Start zijn vanaf 17 december drie extra afleveringen te bekijken.

Met hun band, onder leiding van Sven Figee en met versterking van The European Pop Orchestra onder leiding van Guido Dieteren worden in Symphonica in Rosso – Dolly Dots de hits, waaronder Love Me Just A Little Bit More, She’s a Liar, Do Wah Diddy Diddy, Radio en Don’t Give Up nog één keer live gespeeld.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Nathan Reinds/MAX

Bericht delen