Twan Huys gaat RTL Late Night presenteren, Humberto Tan vertrekt
donderdag 1 maart 2018

Twan Huys gaat RTL Late Night presenteren, Humberto Tan vertrekt

Twan Huys wordt met ingang van het nieuwe televisieseizoen in september het gezicht van de late avond bij RTL 4. Samen met RTL richt Huys zich de komende maanden op de vernieuwing van RTL Late Night.

Hij neemt na de zomer de presentatie over van Humberto Tan, die het programma sinds de start in augustus 2013 presenteert.

Tot de zomer blijft Tan RTL Late Night presenteren, om zich daarna te richten op andere programma’s bij de zender.

Humberto Tan: “Het grote aantal trouwe kijkers in de eerste jaren en de verschillende televisieprijzen waren voor mij en mijn team een sterke bevestiging dat we met RTL Late Night een goed format hebben ontwikkeld. We zijn er in het laatste jaar helaas niet in geslaagd om deze aantallen vast te houden. Daarom begrijp ik goed dat RTL kiest voor een andere weg.”

Erland Galjaard, Algemeen Programmadirecteur RTL, over zijn keuze voor Twan Huys: “Om tot nieuw succes te komen, moeten we onze late avond opnieuw uitvinden. Toen we vijf jaar geleden startten met RTL Late Night kozen we bewust voor een andere aanpak en dus een aanvulling voor de kijker op de late avond, met een verrassende en zeer bekwame anchorman: Humberto. Dat heeft zeer goed gewerkt. Maar met alle veranderingen in medialand, waar veel in dezelfde vijver wordt gevist, is een nieuwe aanpak noodzakelijk.”

“Dat bedenken, opzetten en de juiste mensen aan boord krijgen kost tijd. Elke werkdag een programma maken op de late avond is topsport en een interessante uitdaging voor redactie en presentatie. Met Twan Huys en zijn vaste hoofdredacteur Marij Janssens halen we journalisten van formaat in huis, programmamakers vooral, die met hun brede kennis en gevarieerde achtergrond de aangewezen personen zijn om RTL Late Night naar de volgende fase te brengen.”

Na 25 jaar NOVA en Nieuwsuur vertrekt presentator Twan Huys dus bij de NTR. Huys is vanaf het begin van Nieuwsuur in 2010, samen met Mariëlle Tweebeeke, de vaste anchor van het dagelijkse nieuws- en actualiteitenprogramma. Daarvoor was hij ook al presentator van NOVA, de voorganger van Nieuwsuur.

“Na vele prachtige jaren bij de NTR is het tijd voor verandering”, aldus Huys. “Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na 11 jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is het nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL.”

Bron: RTL/NTR/BM

Bericht delen