TV5MONDE-dag tijdens IDFA
woensdag 17 januari 2018

TV5MONDE-dag tijdens IDFA

De Franstalige televisiezender TV5MONDE organiseert vrijdag 24 november een TV5MONDE-dag tijdens IDFA 2017, het International Documentary Film Festival Amsterdam. De 30e editie van IDFA begint vandaag een duurt tot 26 november.

De TV5MONDE-dag begint met een educatieve voorstelling en workshop voor leerlingen Frans. Verder worden twee Franstalige documentaires vertoond, waaronder de film Visages villages van Agnès Varda die onlangs werd onderscheiden met een ere-Oscar.

TV5MONDE zendt iedere maandag, woensdag en zaterdag Franse documentaires met Nederlandse ondertiteling uit. De lesmethode van TV5MONDE, Apprendre & Enseigner avec TV5MONDE, biedt een gevarieerd aanbod aan gratis actuele hulpmiddelen dat door duizenden docenten en studenten wereldwijd wordt gebruikt. “We zijn trots op onze samenwerking met IDFA, aangezien beide partijen de Franstalige filmcultuur een warm hart toedragen en graag een bijdrage leveren aan de promotie van het leren van de Franse taal”, aldus André Vroegindeweij, directeur TV5MONDE in Nederland.

Het programma van de TV5MONDE-dag:

13:00 uur: Educatieve voorstelling + workshop voor docenten Frans en hun leerlingen met  5 ans après la guerre van Samuel Albaric, Martin Wiklund en Ulysse Lefort en Si tu étais dans mes images van Lou Colpe in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

17:30 uur: Carré 35 van Eric Caravaca in Tuschinski

19:30 uur: Visages villages van Agnès Varda in Tuschinski

Klik hier voor meer informatie.

Bron: TV5MONDE/BM

Bericht delen