dinsdag 16 januari 2018

Tv-producent Global Star Media failliet

Global Star Media, de producent van onder meer programma’s als Bananasplit, Gillend naar Huis en Glitter Glamour Gordon verkeerde al enige tijd in financiële problemen en kon de betalingsachterstand niet meer aan. Dinsdag is het bedrijf failliet verklaard. De situatie kwam eerder aan het licht toen de concertregistratie van De Toppers in beslag was genomen door facilitair bedrijf DutchView.

Global Star raakte in moeilijkheden omdat het productiehuis, aldus diverse bronnen, nog één à twee miljoen euro tegoed zou hebben van de Bibaboerderij BV. Die organisatie is de rechthebbende van de gelijknamige, door Global Star geproduceerde kinderserie. Entertainmentbedrijf Rocket is mede-eigenaar van Global Star (51 procent), maar heeft ook een belang in de Bibaboerderij BV (49 procent). De mensen achter Rocket zijn Benno de Leeuw (onder meer manager van de Toppers) en Frans Bauer-manager Peter Haarbrink.

Het programma Bibaboerderij werd uitgezonden door de TROS. Het Commissariaat voor de Media verbood de uitzendingen, nadat bleek dat het programma deels werd gefinancierd door C1000.

Bron: Het Parool/Broadcast Magazine

Bericht delen