TV Monument met Harry de Winter bij MAX
woensdag 15 februari 2023

TV Monument met Harry de Winter bij MAX

Harry de Winter is de grootste rock & roll televisiepersoonlijkheid van Hilversum. Met de oprichting van IDTV in 1977 was Harry de eerste producent die televisie commercieel maakte. Hij startte met muziekprogramma’s voor jongeren en produceerde live-concerten van onder andere Prince en Madonna. In de jaren 90 ging IDTV van start met het spelprogramma Lingo.

Harry de Winter werd bij een groot publiek bekend als presentator van Wintertijd, de eerste uitzending was te zien in 1999. Een muzikaal programma waarin bekende Nederlanders geïnterviewd werden over hun leven en de rol van muziek daarin. Van deze muziek werden de bijbehorende, vaak unieke video’s getoond.

In het programma wilde elk (Nederlands) fenomeen aanschuiven. Hoogtepunten waar Harry over spreekt zijn de afleveringen met André Hazes, Bill Wyman en Reinout Oerlemans. De laatste aflevering van Wintertijd werd uitgezonden op 9 april 2022. Hierin werd Harry zelf geïnterviewd door Jeroen Pauw.

In TV Monument praat tv-chroniqueur Han Peekel met Harry de Winter. Han Peekel is vorig jaar in december overleden, maar het programma was toen al opgenomen. De Winter maakte overigens in maart vorig jaar bekend dat hij zelf ongeneeslijk ziek is. In gesprek met Eva Jinek vertelde de 73-jarige televisiemaker dat hij in 2020 de diagnose asbestkanker kreeg en niet weet hoelang hij nog te leven heeft. TV Monument is te zien op 26 maart, om 19.15 uur bij MAX op NPO 1.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen