TV Monument over John de Mol
zaterdag 2 januari 2021

TV Monument over John de Mol

Op 3 januari 2021 zendt MAX om 23.00 uur op NPO 1 de 125ste aflevering uit van TV Monument.

Het programma is al twaalf jaar een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke rol spelen of speelden in de wereld van televisie, het medium dat in 2021 alweer 70 jaar bestaat. Niemand minder dan John de Mol heeft de hoofdrol in de jubileumaflevering van tv-chroniqueur Han Peekel.

De afgelopen twintig jaar heeft John de Mol, de meest bepalende persoonlijkheid uit de geschiedenis van het medium televisie, nauwelijks interviews gegeven over zichzelf. Voor Han Peekel maakt hij een uitzondering.

De Mol vertelt in de uitzending onbevangen over zijn rol – met vallen en opstaan – als televisieproducent. Ook zijn jarenlange samenwerking met de markante persoonlijkheid Joop van den Ende komt op onthullende wijze aan bod. Joop van den Ende vertelt openhartig over de succesvolle samenwerking met John de Mol, die hen beiden miljardair maakte.

TV Monument heeft als doel om op een positieve manier een persoonlijkheid in beeld te brengen. Dit door middel van eigen interviews en door dankbaar gebruik te maken van de archieven van Beeld en Geluid. Han Peekel maakt de monumenten met passie en liefde voor het medium. Het zijn vaak persoonlijke ontboezemingen, waardoor de kijker meer begrip en een beter beeld krijgt van de hoofdpersoon.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen