dinsdag 16 januari 2018

TV Lab ook in Duitsland, België en Slovenië

Het Duitse ZDF, Belgische VRT en TV Slovenia introduceren in de week van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september hun eigen versie van TV Lab. Onder de noemer Eurovison TV Lab wisselen de deelnemende omroepen onderling ook programma’s uit. Net als in Nederland hebben kijkers inspraak of een programma een vervolg op de zender krijgt.

In Nederland toont Nederland 3 naast achttien programma’s van eigen bodem ook minimaal vijf buitenlandse producties. Gelijktijdig met TV Lab op Nederland 3 zendt ZDF in deze week naast eigen programma’s ook zeven Nederlandse en twee Belgische programma’s uit. Bij de VRT staat in de week van TV Lab één avond in het teken van TV lab. Bij de Belgische zender zijn minimaal drie pilots van Nederland 3 en ZDF te zien. TV Slovenia zendt tien pilots van de buitenlandse omroepen uit. Vijf programma’s komen van Nederland 3, vier van het ZDF en één van de VRT. Deze programma’s zijn verspreid door de week te zien op de zender. De resultaten van alle landen gezamenlijk worden op 8 september bekend gemaakt.

Roek Lips, netmanager Nederland 3: “TV Lab is ook in het buitenland opgevallen en veel buitenlandse collega’s hebben hun interesse in het initiatief kenbaar gemaakt. Het is mooi om te zien dat we met onze buurlanden België en Duitsland en Slovenië een pilot kunnen aangaan en dat zij het aandurven om prime time nieuwe programma’s op hun zender te tonen. Ik ben benieuwd naar al die nieuwe programma’s die uit deze pilot voortkomen en wat de kijker ervan vindt.”

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen