woensdag 17 januari 2018

Tv-fragment van het jaar: Derksen fileert RTL

Johan Derksen die live op televisie zijn eigen werkgever fileert is uitgeroepen tot het tv-fragment van het jaar 2017. Dit blijkt uit een poll op AD.nl onder 37.397 lezers. 

De tirade van besnorde analyticus blijft met 39 procent van de stemmen het emotionele interview van Eberhard van der Laan in Zomergasten (25 procent) en de internationale viral van Arjen Lubach met Netherlands second (19 procent) voor.

Het begon allemaal in september met een stevige column van televisiecriticus Angela de Jong. Ze schreef over RTL: ‘Wat altijd gewoon een leuke zender was, is verworden tot een vervelend egocentrisch clubje dat ervan overtuigd is dat de hele wereld om RTL draait.’

Een dag later reageerden de mannen van Voetbal Inside op de kwestie. Een gesprek dat over de KNVB-beker zou gaan, veranderde in een aanval op hun eigen werkgever.

“Angela de Jong had een werkelijk vernietigende column geschreven over RTL, waar geen spel tussen te krijgen was”, sprak Derksen, die het bekervoetbal had gemist omdat hij op RTL 4 had afgestemd. “En toen ik gekeken had, dacht ik: ‘Ja, ik begrijp waarom die mevrouw dat geschreven heeft’. Het is verschrikkelijk.”

De tirade van Derksen ging minutenlang door. Hij fileerde het programmabeleid van de omroep en bekritiseerde directeur Erland Galjaard. 

Unieke televisie, zo vonden de lezers van het AD.

Bron: AD/BM

Bericht delen