Tv-coryfee Mies Bouwman (88) overleden
maandag 26 februari 2018

Tv-coryfee Mies Bouwman (88) overleden

Tv-presentatrice Mies Bouwman is maandag op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de NOS die bevestiging kreeg van een woordvoerder van de familie. Bouwman overleed aan de gevolgen van een longontsteking.

Mies Bouwman was één van de pioniers van de Nederlandse televisie. Ze presenteerde de allereerste televisieavond in 1951. Vervolgens werkte ze als omroepster bij de KRO. Later ging ze aan de slag bij de AVRO en de VARA.

Tot in de jaren ’80 presenteerde Bouwman heel wat programma’s waaronder Eén van de Acht, Telebingo, Mies en In de Hoofdrol. Telkens opnieuw waren het kijkcijfertoppers. Ook was ze jarenlang de presentatrice van de intrede van Sinterklaas op televisie.

Tussen 1988 en 1992 verdween ze wegens gezondheidsproblemen tijdelijk van het scherm. Ze keerde nog even terug met In de Hoofdrol om vervolgens in 1993 definitief te stoppen.

Mies Bouwman was een presentatrice van het volk. Het liefste maakte ze haar programma’s tussen de mensen. De uitspraak ‘Dag lieve mensen’, waarmee ze haar publiek toesprak, typeert hoe Bouwman omging met haar kijkers.

Diverse programma’s met Mies Bouwman zijn hier terug te zien via HilversumTV.

Bron: NOS/BM

Bericht delen