dinsdag 16 januari 2018

Tuvalu duikt internationaal de natuur in

Tuvalu Media heeft de stap gezet naar high end natuurdocumentaires. Met de internationale film Turf War: Lions and Hippos, waarin een troep leeuwen in Zambia om de macht strijdt met een kudde nijlpaarden, betreedt Tuvalu Media de internationale én nationale natuurwereld.

De film had in Amerika al succes op Smithsonian Channel en wordt nu wereldwijd gedistribueerd.

Daarnaast zijn deze maand opnames gestart in Namibië. Desert Warriors vertelt het verhaal van de laatste groep woestijnleeuwen die probeert te overleven in een van de mooiste maar ook meest extreme gebieden op aarde. ORF, Arte, NHU en Smithsonian Channel zijn partners en de film zal halverwege 2015 worden opgeleverd. Binnenkort begint Tuvalu met een filmcrew in de Karpaten, waar twee jaar lang een roedel wolven en een berenfamilie intensief wordt gevolgd. Ook zijn er volop plannen voor Nederlandse natuurdocumentaires, waaronder een serie over de vier seizoenen.

De projecten worden begeleid door Marjolein Duermeijer, die al meer dan 10 jaar succesvol documentaires produceert voor internationale zenders als National Geographic Channel en Discovery Channel.Taco Zimmerman, directeur/eigenaar van Tuvalu: “Ik ben enorm trots op onze eerste grote internationale natuurfilm. Dankzij ons team on the ground dat in enorm moeilijke omstandigheden heeft gefilmd, plus de expertise van Marjolein Duermeijer, speelt Tuvalu nu mee in de top van de internationale natuurfilmwereld.”

Tuvalu Media is overigens geen onbekende op het gebied van (Nederlandse) natuurseries. Zo produceerde het jaren met succes De Mooiste Plek van Nederland voor de NCRV alsmede Rondje Wadden, Rondje IJsselmeer en Rondje Delta. Internationaal viel de serie Pet Powers voor Animal Planet in de prijzen.

Bron: Tuvalu Media/Broadcast Magazine

Bericht delen