dinsdag 16 januari 2018

TrosKompas Oeuvre Award voor Jan Smit

TrosKompas reikt, in samenwerking met Sterren.nl en Buma NL, jaarlijks de TrosKompas Oeuvre Award uit. Dit jaar gaat de prijs naar Jan Smit, die deze donderdag 20 september uitgereikt krijgt tijdens het programma Sterren.nl Presenteert de Buma NL Awards. De onderscheiding is voor die artiest, groep, componist, tekstdichter of producer die gedurende vele jaren van grote invloed is geweest voor de ontwikkeling van het Nederlandse lied. De TrosKompas Oeuvre Award is een uniek bronzen beeld.

Smit viert dit jaar zijn vijftienjarig jubileum. De zanger en componist krijgt de TrosKompas Oeuvre Award uitgereikt voor zijn glansrijke carrière. Naast zijn eigen muziek schrijft Jan ook voor andere artiesten en nieuw talent kan tevens op zijn steun rekenen. Met zijn muziek inspireert hij de fans van het Nederlandse lied. “Om na Peter Koelewijn en George Baker deze prijs in ontvangst te mogen nemen, is een absolute eer. Muziek blijft mijn leven. De eerste vijftien jaar van mijn carrière zitten er weliswaar op, maar ik ben nog lang niet klaar,” aldus Smit.

Sterren.nl Presenteert de Buma NL Awards is op 20 september live te zien op www.sterren.nl en te beluisteren via Sterren.nl Radio. Zaterdag 27 oktober zendt de TROS een samenvatting uit op Nederland 1. De awards worden door de vakjury in verschillende categorieën uitgereikt: Beste Zanger, Beste Zangeres, Beste Auteur, Beste Groep, Beste Nieuwkomer en Beste Single. Ook worden er prijzen uitgereikt voor Beste Album en Beste Videoclip en dus de TrosKompas Oeuvre Award. Klik hier voor een overzicht van de nominaties.

Bron: TROS

Bericht delen