dinsdag 16 januari 2018

TROS bezint zich op kosten Songfestival

Voor het mogen uitzenden van het Eurovisie Songfestival betaalt de TROS om en nabij de € 250.000 aan de EBU. Daarnaast stopt de omroep er al jarenlang veel verenigingsgeld in. Vorig jaar in Düsseldorf sliep de delegatie twee weken lang op een afgehuurde boot, waar ook werd opgetreden. Het scheelde uiteindelijk geld, maar dit jaar is weer een duur hotel de slaaplocatie van de Nederlanders.

De TROS ontkomt niet aan de bezuinigingen, stelt directeur Peter Kuipers in gesprek met AllesShow.nl. “De vereniging stopt er veel geld in, maar we moeten ook leden werven. Je verankering in de samenleving moet je houden. Werf je leden, of bind je je huidige leden aan je? Je moet dus steeds een afweging maken over wat je nu nog stopt in het Songfestival.”

 

De bezuinigingen bij de publieke omroep leveren een nieuwe situatie op. “Dat had ik twee, drie jaar geleden niet verwacht, maar dat zie je nu wel langzaam maar zeker op je af komen. Dat baart me wel zorgen voor de komende jaren. Uiteindelijk gaat het over verdeling van verenigingsgelden en waar je die aan besteedt. Dan moet je ook duidelijk maken waarom je vindt dat een Eurovisie Songfestival bij de TROS hoort. En waarom je vindt dat een vereniging daar geld in moet stoppen.”

Bron: AllesShow.nl

Bericht delen