Troost-TV krijgt vervolg om 21.30 uur op NPO 3
dinsdag 24 maart 2020

Troost-TV krijgt vervolg om 21.30 uur op NPO 3

De NPO gaat definitief door met Troost-TV, ook als De Wereld Draait Door volgende week stopt met uitzenden. Dat heeft NPO-baas Shula Rijxman bekendgemaakt.

Troost-TV is geïnitieerd door cabaretier Paul Haenen, die in de donkere coronatijden een hoopvol en positief geluid wilde laten horen. Haenen maakt sinds anderhalve week dagelijks filmpjes via zijn eigen YouTube-kanaal Betty Asfalt TV. Hier werken dagelijks allerlei cabaretiers, acteurs, zangers en schrijvers aan mee.

DWDD staat sinds vorige week maandag zijn ‘herhalingsslot’ op NPO 3 af aan het project. Dagelijks worden er aan het eind van de avond vrolijke en troostrijke programma’s uit de oude doos uitgezonden, zoals Love Letters en Spel zonder grenzen. Troost TV wordt dagelijks door honderdduizenden mensen bekeken. Dit is reden om het project te verplaatsen naar een beter tijdslot, aldus Rijxman. De uitzendingen zullen op korte termijn te zien zijn om 21.30 uur.

Rijxman beklemtoont dat de NPO op alle fronten de komende weken meer troost wil bieden in deze duistere tijden. Zo worden ook oude series als Zeg ‘ns Aaa binnenkort herhaald.

Bron: AD/BM

Bericht delen