Trailer van dramaserie Het jaar van Fortuyn
dinsdag 22 maart 2022

Trailer van dramaserie Het jaar van Fortuyn

In de nieuwe AVROTROS dramaserie Het jaar van Fortuyn staat de verkiezingsstrijd in 2002 centraal, tussen de flamboyante nieuwkomer Pim Fortuyn en PvdA-lijsttrekker Ad Melkert, beoogd opvolger van minister-president Wim Kok.

De snel stijgende populariteit van Fortuyn dwingt de gevestigde orde om krachtig stelling te nemen. De dramatische gebeurtenissen die hiervan het gevolg zijn, laten hun sporen na in de samenleving en het persoonlijk leven van de hoofdrolspelers.

De vijfdelige miniserie Het jaar van Fortuyn laat zien hoe in een periode van nog geen jaar het politieke landschap in Nederland voorgoed verandert. Een verhaal over nieuwe politiek, de opkomst van het populisme, toenemende polarisatie, een democratie onder druk en het verlangen om gehoord te worden.

Op 6 mei 2002, enkele dagen voor de verkiezingen, wordt Fortuyn neergeschoten. Hij overleeft de aanslag niet. De woede die uitbreekt in het land keert zich tegen Melkert, die in het zicht van de eindstreep alles op alles zet om overeind te blijven.

Het scenario van Het jaar van Fortuyn is geschreven door Pieter Bart Korthuis en Nathan Vecht, de regie is in handen van Michiel van Jaarsveld. De rol van Pim Fortuyn wordt gespeeld door Jeroen Spitzenberger. Ramsey Nasr speelt de rol van Ad Melkert.

De serie is een productie van Hollands Licht. Het jaar van Fortuyn is vanaf vrijdag 25 maart om 21.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen