dinsdag 16 januari 2018

Tour de France-variant VI Oranje onzeker

Het is onduidelijk of er komende zomer een Tour de France-variant van VI Oranje op tv komt. “Het is nog niet zeker dat dat doorgaat,” aldus RTL-woordvoerder Jaap Paulsen. In december werd bekend dat RTL plannen had om tussen 2 en 24 juli dagelijks live met een programma rond de Tour de France te komen. RTL zou daarvoor een sublicentie van de NOS gekocht hebben, waardoor het ’s avonds beelden uit de koers zou mogen uitzenden. RTL Sport-verslaggevers zouden interviews met de hoofdrolspelers in Frankrijk maken.

Vanuit Nederland zou vanaf de Cauberg in Valkenburg (een bekende Nederlandse wielerplek) een show gemaakt worden, gepresenteerd door Wilfred Genee. Michael Boogerd en Ben van der Burg waren de beoogde vaste tafelgasten en daarnaast zouden diverse gasten uit de politiek, showbizz en sportwereld aanschuiven. Genee liet eerder weten dat het niet de bedoeling zou zijn om alleen aandacht te besteden aan de Tour de France, maar dat ook ander sportnieuws aan bod zou komen. Zo zou Johan Derksen regelmatig aanschuiven om actuele voetbalzaken te bespreken. Ook René van der Gijp, die een groot wielerfan is, zou zijn opwachting maken in het programma.

Paulsen laat tegenover SigaarSnor.blogspot.com weten dat niet bekend is wanneer er meer duidelijkheid over het al dan niet doorgaan van het programma komt. “De onderhandelingen lopen en dan weten we niet wanneer we er wel of niet uit zullen zijn.” Eind december gaf Genee aan dat hij er vanuit ging dat er binnen een maand duidelijkheid zou zijn. Met wie en waarover er onderhandeld wordt, kan en wil Paulsen niet zeggen. “De inhoud van de gesprekken maken we niet openbaar.”

Bron: SigaarSnor.blogspot.com/Broadcast Magazine

Bericht delen