TOON genomineerd voor Golden Nymph
woensdag 17 januari 2018

TOON genomineerd voor Golden Nymph

De Nederlandse comedyserie TOON van KPN Presenteert is door het internationale televisiefestival van Monte Carlo genomineerd voor een Golden Nymph in de categorie Beste Comedyserie.

TOON is als enige serie uit Nederland genomineerd voor het festival. Series als Better Call Saul en Modern Family waren eerdere winnaars in deze categorie. De prijs wordt als één van de meest prestigieuze internationale tv-onderscheidingen erkend en zal in het bijzijn van prins Albert II van Monaco op 20 juni worden uitgereikt.

De serie gaat over Toon, een sociaal onhandige muzikant die in een klap beroemd wordt als een filmpje van hem viral gaat. Zelf wil hij dit helemaal niet, hij zit het liefst alleen thuis te gamen, maar dankzij de enthousiaste zangeres Nina en Toons ambitieuze zus Elise verdwaalt hij steeds verder in de hippe wereld van de dance. Vanaf 26 mei is het tweede seizoen te zien bij KPN Presenteert. Marnix Laurs, directeur content van KPN: “Na de internationale erkenning door de verkoop van de rechten van de serie aan Duitsland en de VS en de nominatie voor het beste script bij de TV Beelden, is het geweldig om te zien dat TOON nu ook door dit prestigieuze festival is genomineerd. Wij zijn dan ook enorm trots op het team en we kunnen niet wachten om het tweede seizoen te presenteren.” De serie is ontwikkeld door Beer ten Kate (regie & scenario), Dirk van Pelt (scenario) en Joep Vermolen (die tevens de rol van Toon speelt) en wordt geproduceerd door NewBe.

Bron: NewBe/KPN

Bericht delen