Ton F. van Dijk interim directeur bij IKON
dinsdag 16 januari 2018

Ton F. van Dijk interim directeur bij IKON

Journalist en omroepbestuurder Ton F. van Dijk wordt met ingang van 1 juli interim directeur van VKZ, de stichting waar de omroepen IKON en Zendtijd voor Kerken onder vallen. Hij neemt het roer over van Martin Fröberg die inmiddels een andere functie heeft aanvaard.

Van Dijk heeft zich tijdelijk aan Stichting VKZ verbonden en zal de functie parttime bekleden, te beginnen met één dag per week. Tot zijn belangrijkste aandachtsvelden horen de voorgenomen fusie van VKZ met NCRV/KRO/RKK en een omvangrijke bezuinigingsoperatie bij de twee levensbeschouwelijke 2.42-omroepen.

 

Van Dijk komt van AT5, waar hij als algemeen directeur in de afgelopen jaren een ingrijpende reorganisatie heeft doorgevoerd. Van 1997 tot 2000 was hij ook al hoofdredacteur van de Amsterdamse zender. Hij begon zijn journalistieke carrière bij Veronica en werkte bij de KRO. In 2000 werd hij netcoördinator van Nederland 1, gevolgd door Nederland 2. Bij de nieuwe zenderindeling in 2006 kreeg hij als directeur tv-programmering van de Nederlandse Publieke Omroep het complete programmaschema onder zijn hoede. In 2007 werd Van Dijk door Broadcast Magazine verkozen tot Omroepman van het Jaar.

Van Dijk: “Ik verheug me op de samenwerking met iedereen die bij IKON en ZVK betrokken is. Het is belangrijk dat de idealen van deze omroepen stevig in het publieke bestel verankerd blijven. Daarvoor ga ik mijn uiterste best voor doen.”

De Raad Van Toezicht van VKZ laat bij monde van voorzitter Otto Scholten weten ingenomen te zijn met de komst van Ton F. van Dijk. “Zijn hart ligt bij de publieke omroep, hij brengt een schat aan ervaring en kennis van de publieke omroep met zich mee en heeft een scherp oog voor de toegevoegde waarde van de programma’s van IKON en ZvK.”

Bron: IKON

Bericht delen