woensdag 17 januari 2018

Tom Staal vertrekt bij PowNed

Utrechter Tom Staal maakte de laatste 2,5 jaar voor PowNed veel spraakmakende reportages. Staal heeft PowNed echter laten weten per direct te stoppen bij de omroep. “Of ze het erg vinden? Geen idee, ik heb nul reactie gehad. Heb geen app of telefoontje ontvangen.”

Aan de website DUIC.nl laat hij weten waarom hij vertrekt. “Ik had bij PowNed als zzp’er een overeenkomst voor een dag in de week. Soms had ik werk, vaak zat ik een dag niets te doen. Vreemd genoeg ben ik de afgelopen vijf weken één keer ingezet en dat was toen ik toch al voor ze in Turkije bij Ebru Umar zat. De andere dinsdagen zat ik thuis te wachten totdat de redactie belde met de mededeling dat ik ergens naar toe kon alleen dat gebeurde niet. Dat is een keer leuk, want je factureert gewoon het volledige bedrag. Een tweede keer kun je ook nog hebben, maar daarna wordt het vervelend. Je wilt aan de slag, wat maken.”

Staal werd afgelopen dinsdag weer eens een keer op pad gestuurd en wel naar de Tweede Kamer. “Dat is fijn, alleen toen ik daar aankwam en doorkreeg wat de onderwerpen waren… werd er verwacht dat ik ministers ging interviewen over de trui van Mark Rutte bij de Toppers. Toen was het klaar voor me. Ik heb PowNed laten weten dat ik klaar ben met deze kleuter tv, want dat is het helaas geworden bij PowNed, het is kleuter tv zonder ook maar een enkel doel. Ik hou van humor en harde journalistiek, maar het moet wel ergens over gaan. Ik heb de cameraman gegroet en ben zo de Tweede Kamer uitgelopen. Ik heb de directeur en voorzitter laten weten dat ze me niet meer hoeven te bellen. Kom op zeg, het mag toch wel ergens over gaan?”

Bron: DUIC/Broadcast Magazine

Bericht delen