Tom Egbers komende maanden niet te zien op televisie
donderdag 16 maart 2023

Tom Egbers komende maanden niet te zien op televisie

NOS-sportpresentator Tom Egbers zal de komende maanden niet op televisie te zien zijn. Het besluit is volgens de directie van de NOS “in goed overleg met de presentator” genomen, “om de vragen te beantwoorden die de voorbije periode zijn ontstaan”, staat in een persverklaring.

In een recent artikel in de Volkskrant vertelde een vrouw die begon als stagiaire over een affaire die ze met Egbers had. Nadat zijn echtgenote erachter was gekomen, zou Egbers haar een tijdlang hebben gepest en geïntimideerd. De vrouw stapte naar de hoofdredactie, maar vond daar volgens de krant geen gehoor. Ze werkt niet meer bij de sportredactie.

De vrouw van Egbers, Janke Dekker, reageerde in het AD op het verhaal. Ze zegt dat haar man ten onrechte onder vuur ligt. Volgens haar beëindigde de sportpresentator de relatie met de stagiaire en lichtte hij de leiding bij de NOS in. Dekker beschuldigt de vrouw van stalkgedrag.

De NOS-directie zei in een reactie op het krantenartikel zich te schamen voor de beschreven ervaringen. Ook werden excuses aangeboden.

Bron: NOS/AD/BM

Bericht delen