dinsdag 16 januari 2018

Tom Coronel racende reporter voor RTL 7

Autocoureur Tom Coronel zal bij de aankomende Dakar Rally als racende reporter meedoen aan deze zware wedstrijd in Zuid-Amerika. Na zijn deelname in 2009 liet hij weten nooit meer mee te willen doen, maar voor RTL 7 is hij op zijn besluit teruggekomen.

Na twee jaar als verslaggever de deelnemers te hebben nagejaagd, trekt Coronel nu weer zijn race-overall aan. Hierdoor krijgt de kijker thuis de kans om het spektakel van zo dichtbij mogelijk mee te maken. Coronel levert dagelijks vanuit de race een bijdrage voor de televisie-uitzendingen, die van 3 tot 18 januari bij RTL 7 te zien zijn.

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, aldus Coronel. “Ik ben toch een beetje een race-masochist en werd de afgelopen twee jaar een beetje jaloers toen al die deelnemers voor mijn camera stonden. Mijn broer Tim had voor 2015 een extra buggy in het Maxxis Dakarteam en gaf mij de kans om deze te besturen. Samen met RTL 7 hebben we toen besloten om de ideale combinatie van racende reporter in het leven te roepen. Ik hoop terug te komen met de mooiste beelden uit de woestijn en de kijker een uniek kijkje te geven door het oog van de deelnemers.”

Ook Programmadirecteur RTL 7 Marco Louwerens is blij met de nieuwe rol van Coronel: “Tom heeft motorolie in plaats van bloed door zijn aderen stromen. Dakar bekijken door de ogen van een man die én van wanten weet én gedreven wordt door een aangeboren nieuwsgierigheid, levert de liefhebbers een unieke kijk op in de beroemdste rally ter wereld.”

De 2015-editie van de Dakar Rally start op zondag 4 januari in Buenos Aires. De route gaat richting de onherbergzame Atacama-woestijn in Chili, over de hoge toppen van de Andes en via de grootste zoutvlakte ter wereld in Bolivia. Uiteindelijk komen de deelnemers na twee loodzware weken op zaterdag 17 januari weer terug in de Argentijnse hoofdstad.

De Dakar Rally is vanaf zaterdag 3 januari dagelijks te volgen bij RTL 7 en via www.rtlgp.nl/dakar. De presentatie is in handen van onder andere Allard Kalff met een speciale rol voor racende reporter Tom Coronel.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen