dinsdag 16 januari 2018

Toen was geluk heel gewoon wordt bioscoopfilm

De comedyserie Toen was geluk heel gewoon krijgt een vervolg in de bioscoop. De serie die maar liefst zestien jaar lang dagelijks op de televisie verscheen, zal nu terugkeren maar dan op het witte doek.

Hoofdrolspelers uit de televisieserie Jaap en Nel Kooijman, Simon Stokvis en meneer Harmsen zullen ook in de bioscoopfilm te zien zijn. Deze karakters zullen ook ditmaal gespeeld worden door Joke Bruijs, Gerard Cox, Sjoerd Pleijsier en Huib Rooymans.

De film speelt zich af in 1974, het jaar waarin de serie stopte. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West- Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe kleurentelevisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een ontroerende familiefilm.

Het scenario van de film wordt geschreven door Lars Boom, die ook de scripts van de jeugdfilms Penny’s Shadow en Snuf de Hond schreef.

Toen Was geluk heel gewoon was zestien jaar te zien bij de KRO. De serie won in 1999 de Gouden Televizier Ring. De filmversie moet in 2013 op het witte doek te zien zijn.

Bron: Omroep MAX

Bericht delen