dinsdag 16 januari 2018

Toekomst Lingo onzeker

Lingo stopt als dagelijks televisieprogramma bij AVROTROS. De spelshow is eind september voor het laatst te zien op Nederland 2. Mogelijk komt er volgend jaar een zomereditie.

Het woordspelprogramma wordt geschrapt vanwege tegenvallende kijkcijfers. In januari werd Lingo verplaatst van Nederland 1 naar Nederland 2. “De vaste kijker heeft het programma helaas niet goed weten te vinden”, laat AVROTROS weten.

Media-directeur Remco van Leen van AVROTROS praat nog met de NPO over een vervolg van Lingo. “Wat ons betreft zou het een optie zijn om het programma terug te plaatsen naar Nederland 1. We zijn met de NPO ieder geval aan het kijken naar de mogelijkheden om een zomereditie te maken”, zegt hij.

De eerste aflevering van Lingo werd in 1989 uitgezonden door de VARA. Het programma werd gepresenteerd door Robert ten Brink, François Boulangé en Nance Coolen.

De huidige presentatrice, Lucille Werner, moet wennen aan het idee dat Lingo na 25 jaar niet meer dagelijks is te zien. Maar ze ziet ook een uitdaging. “Een eventuele zomereditie van Lingo zie ik nu vooral als een nieuwe kans. Het brengt Lingo nog dichterbij het publiek.”

Het is niet uitgesloten dat producent IDTV het programma aan een andere zender zal aanbieden.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen