woensdag 17 januari 2018

TMG gaat 90 miljoen bezuinigen

Mediaconcern TMG wil tot en met 2019 de kosten van het bedrijf met in totaal 90 miljoen euro naar beneden brengen. Een flink deel van die besparing, 40 miljoen euro, wordt al volgend jaar gerealiseerd. Concrete stappen zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

TMG kondigde eind juli al kostenbesparende maatregelen aan. Zo wordt het hoofdkantoor van dochterbedrijf Holland Media Combinatie (HMC) in Alkmaar gesloten en verdwijnen er 75 banen op de verkoopafdelingen. De herstructurering gaat tussen de 30 en 40 miljoen euro kosten.

De plannen moeten leiden tot een verbetering van de winstmarge. Die was vorig jaar 1,3 procent, in 2019 moet die boven de 10 procent liggen. Verder wil TMG het digitale aandeel in de omzet opvoeren tot meer dan een kwart.

Ook samenwerking met Talpa op radiogebied moet tot betere resultaten leiden. De twee bedrijven kondigden eerder aan hun radiozenders onder één dak te brengen. Dat levert TMG een eenmalige boekwinst op. TMG wil ook bezittingen verkopen. Onderzocht wordt of het loont het eigen vastgoed te verkopen en vervolgens te huren. Een eerste analyse wijst uit dat de marktwaarde van het hoofdkantoor aan de basisweg in Amsterdam tussen de 60 en 80 miljoen euro ligt.

Het bedrijf praat beleggers en analisten vanmiddag bij over zijn toekomstplannen. Die zullen in ieder geval puzzeldochter Keesing treffen. Daar ziet TMG ruimte voor meer efficiëntie én internationale uitbreiding.

Bron: TMG/Broadcast Magazine

Bericht delen