TMG betaalt toezichthouders kwart miljoen extra
woensdag 17 januari 2018

TMG betaalt toezichthouders kwart miljoen extra

De inzet van drie commissarissen als waarnemend raad van bestuur kost de Telegraaf Media Groep (TMG) bijna een kwart miljoen euro. Dat blijkt uit de agenda voor de komende aandeelhoudersvergadering.

TMG-bestuurders Geert-Jan van der Snoek en Leo Epskamp werden in maart geschorst omdat zij de voorgenomen overname door het Belgische Mediahuis frustreerden. Hans Bakker nam op interim-basis de dagelijkse leiding over. De overname wordt nu door drie van de vijf commissarissen gedaan en zit niet in het takenpakket van Bakker.

Uit de agenda voor de aandeelhoudersvergadering op 1 juni blijkt dat TMG deze drie toezichthouders elk 81.000 euro aan ‘aanvullende beloning’ wil betalen, ‘voor de werkzaamheden die zij hebben verstrekt in het kader van de waarneming van de raad van bestuur.’ Het gaat om Jan Nooitgedagt, Simone Brummelhuis en Annelies van den Belt.

Als de aandeelhoudersvergadering dat goedkeurt, ontvangen zij elk een vergoeding van 20.300 euro per maand gedurende maart, april, mei en juni. Die vergoeding is berekend op een werklast van drie dagen per week. De goedkeuring is overigens een hamerstuk, omdat de beoogde kopers van TMG al 60 procent van de aandelen hebben en dus een meerderheid van de stemmen. Opgeteld kost de aanvullende beloning TMG bijna een kwart miljoen.

Als gevolg van de bestuurscrisis moet TMG ook diep in de buidel tasten voor interimmer Bakker en de afkoopsommen van de twee bestuurders. Hoeveel Bakker ontvangt, is onbekend. Van der Snoek en Epskamp dienden deze week hun ontslag in, in ruil voor een ontslagvergoeding die in lijn is met hun contract en de regels voor corporate governance. Zij ontvangen maximaal een basisjaarsalaris. In het geval van Van der Snoek is dat maximaal 456.000 euro. Epskamp ontvangt maximaal 380.000 euro.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen