dinsdag 16 januari 2018

Doek valt voor TMF

Bij MTV Networks vinden ingrijpende wijzigingen in het zenderaanbod plaats. Er komen drie nieuwe stations: Comedy Central Extra, MTV Music 24 en MTV Live HD. En MTV, Nickelodeon en Kindernet/Comedy Central zijn eind dit jaar (naast het huidige analoge en digitale aanbod) ook in HD te ontvangen. Voor TMF, dat in april dit jaar toch al uit de basispakketten was verdwenen, valt het doek helemaal.

“MTV heeft in de loop der jaren de plek van TMF overgenomen”, zegt Dan Ligtvoet, algemeen directeur van MTV Networks en verantwoordelijk voor heel Noord-Europa. “Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om met TMF te stoppen. MTV vervult nu zelfs soms een voortrekkersrol: wij zijn begonnen met Jersey Shore en dat leidde bijvoorbeeld in Nederland uiteindelijk tot Oh Oh Cherso.”

Een van de nieuwe kanalen is Comedy Central Extra, dat vanaf 1 november beschikbaar is voor de abonnees van Ziggo. “Voor een iets specifiekere doelgroep, met een wat meer mannelijk profiel”, vertelt Ligtvoet in De Telegraaf. “Het zit heel dicht bij het origineel, zoals Comedy Central ooit in Amerika is begonnen. Met scherpere, journalistieke programma’s als The Daily Show en The Colbert Report en stand-upcomedy.”

MTV Music 24 is de naam van het nieuwe digitale clipkanaal, dat vanaf 1 september beschikbaar is via Ziggo en UPC. “Een echte muziekzender, met clips uit de hitlijsten. Zeven dagen per week en 24 uur per dag. De abonnees van Ziggo krijgen daarnaast ook MTV Live HD, waar naast clipshows grote liveconcerten worden uitgezonden, zoals MTV Live, Unplugged en Storytellers, maar ook festivals als Roskilde en Rock am Ring.”

Bron: De Telegraaf

Bericht delen