dinsdag 16 januari 2018

TMF staat zendtijd af aan Comedy Central

Comedy Central verhuist zaterdag naar het analoge kanaal van TMF en begint al met uitzenden om 15.00 uur in plaats van om 20.00 uur. De extra uren van de humorzender gaan ten koste van de zendtijd van TMF. De muziekzender zendt voorlopig niet meer ’s avonds uit maar is in het voorjaar weer 24 uur per dag te zien als een digitale, interactieve zender.

Moederbedrijf MTV Networks hoopt dat de zenders door de herschikking zullen groeien. Zo wordt Nickelodeon vanaf 14 februari een 24-uurszender, nu het niet langer een kanaal hoeft te delen. General manager Maurice Hols van Comedy Central is erg blij met de extra zendtijd: “Nu zijn we ook voor 20.00 uur zichtbaar voor onze doelgroep.”

In februari presenteert cabaretier Jan Jaap van der Wal drie weken lang een Nederlandse versie van The Daily Show, met dagelijks rechtstreekse comedy en satire. Comedy Central richt zich voortaan tot 19.30 uur op jongvolwassenen met onder meer de series Scrubs en Family Guy. In 2011 wordt 22.30 uur het tijdstip waarop de zender nieuwe Amerikaanse series zoals Tosh.0, Chuck, Community en Call me Fitz gaat programmeren.

Bron: Omroep Brabant/Broadcast Magazine

Bericht delen