Tim Hofman presenteert Over Mijn Lijk bij BNNVARA
vrijdag 29 november 2019

Tim Hofman presenteert Over Mijn Lijk bij BNNVARA

Je bent jong en in de kracht van je leven, maar dan krijg je ineens te horen dat je dood gaat. Wat gebeurt er dan? Tim Hofman neemt het stokje over van Valerio Zeno en ontmoet vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen.

In dit achtste seizoen van Over Mijn Lijk volgen we Mirjam, Lotte, Jeroen, Fabienne en Alex. Hoe leven ze met de gedachte dat ze niet lang meer te leven hebben? Welke dromen hebben ze nog? Hoe halen ze alles uit het leven, ondanks hun ziekte? Over Mijn Lijk is vanaf 9 januari 2020 iedere donderdag te zien om 21.25 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Tim Hofman en de makers van het programma werkten ruim 1,5 jaar aan deze nieuwe serie en volgden de vijf mensen tijdens de mooie en de zware momenten. Tim: “Over Mijn Lijk is denk ik het meest bijzondere programma dat ik tot nu toe heb mogen maken. Het is een eer om zo dichtbij iemand te mogen komen in de laatste fase van een mensenleven.”

In de zomer van 2016 hoort Mirjam (30) dat ze baarmoederhalskanker heeft. Ondanks Mirjams strijdvaardigheid hebben de bestraling en chemotherapie niet genoeg effect. Mirjam en haar vriend Ruben maken hun droomreis door Nieuw-Zeeland, waar Ruben Mirjam ten huwelijk vraagt en een bruiloft volgt in juni 2018.

Jeroen (29) heeft dezelfde genetische afwijking en hersentumor als zijn vader, die daar op 52-jarige leeftijd aan overleed. Na zijn operatie hoort Jeroen dat je gemiddeld nog een jaar te leven hebt. Hij zit sinds december 2018 – zoals hij het zelf zegt – in zijn ‘bonustijd’ en wil alleen nog maar van het leven genieten.

Fabienne (21) heeft een tumor achter haar oog die elke maand 1 centimeter groeit en drukt tegen haar hersenvlies en schedelbasis. Met een levensverwachting van drie tot zes maanden probeert ze op een positieve manier te leven en veel leuke dingen te doen met haar vrienden. “Ik zeg altijd: dit proces is het vervelendste, maar ook het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt.”

De sterke en positieve Lotte (31), moeder van Lauren en Cato, gelooft dat zij het wonder van Over Mijn Lijk is. Dat ze zó ziek is wanneer de bestralingen en chemo voor haar baarmoederhalskanker in 2017 beginnen, komt dan ook als een klap. Het belangrijkste voor Lotte is dat ze Lauren en Cato zo veel mogelijk levendige herinneringen kan meegeven.

In 2014 blijkt dat Alex (31) een kwaadaardige diffuse hersentumor heeft, waardoor hij na zijn operatie verlamd raakt aan zijn linkerkant. Er volgt een intensieve periode van revalidatie, waarna het stukje bij beetje weer wat beter gaat. Samen met zijn vrouw Linda en zoontje Aaron geniet hij van de kleine dingen: met z’n drieën in een tipi-tent of picknicken in de achtertuin. “Die kleine is gewoon goud, daar leef je eigenlijk voor.”

Op bnnvara.nl/overmijnlijk staan voorstelvideo’s en blogs van Mirjam, Jeroen, Fabienne, Lotte en Alex.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen