TIK M AAN! wordt hervat tijdens de kerstvakantie
woensdag 8 december 2021

TIK M AAN! wordt hervat tijdens de kerstvakantie

Het BNNVARA-programma TIK M AAN! wordt vervolgd. Nadat het programma begin dit jaar wegens enkele coronagevallen bij deelnemende teams werd stilgelegd is er nu plaatsgemaakt in de kerstvakantie voor het vervolg.

In TIK M AAN! gaan zeven koppels van vindingrijke creatievelingen, onder leiding van Emma Wortelboer en Frank Evenblij, een zenuwslopende strijd met elkaar aan: vanuit het niets bouwen ze de mooiste en meest complexe kettingreacties met alledaagse voorwerpen.

De enige uitgezonden aflevering was een voorronde die plaatsvond in een loods. De vier nog uit te zenden afleveringen vinden plaats in een grote studio waar de kandidaten al hun creativiteit en handigheid in de strijd moeten gooien om met de trofee naar huis te gaan. TIK M AAN! is van 21 tot en met 24 december iedere dag om 15.50 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Maja Braun, producent non-fictie BNNVARA: “Door onvoorziene omstandigheden is het rondom TIK M AAN! even stil geweest. Zodra het kon hebben we de productie weer opgepakt. Afleveringen 2 tot en met 5 hebben een tijd op de plank gelegen wegens een vol uitzendschema, maar nu is het eindelijk zover. Wel op een ander tijdstip dan gepland, maar dat biedt ook kansen. Midden in de kerstvakantie kunnen jong en oud in de middag mooi samen TIK M AAN! kijken.”

In TIK M AAN! komen entertainment, wetenschap en kunst op bijzondere wijze bij elkaar. De jury bestaat uit de Nieuw-Zeelandse Joseph Herscher, wereldwijd de bekendste kettingreactiebouwer, en Anna Gimbrère, theoretisch natuurkundige en wetenschapsjournalist. Een wisselende gast vult de jury aan. Samen kijken zij met een kunstenaarsoog naar wetenschap en techniek. Behalve dat zij een oordeel vellen over de kettingreacties, bieden ze ook wetenschappelijke duiding en benadrukken ze hoe alledaags en toepasbaar wetenschap en technologie kan zijn.

TIK M AAN! is een coproductie van BNNVARA en Blazhoffski.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Ed van de Pol/BNNVARA

Bericht delen