Tieners open en eerlijk over hun ziekte in Hallo, ik heb kanker
zondag 9 januari 2022

Tieners open en eerlijk over hun ziekte in Hallo, ik heb kanker

In een nieuw seizoen van het EO-programma Hallo, ik heb kanker nemen vier tieners ons mee in hun dagelijks leven met kanker. Met een vlogcamera leggen Kelsie, Rose, Olivier en Marleen de mooie en minder mooie momenten van hun leven vast.

Nieuw dit seizoen is dat de serie begint en eindigt met een talkshow waarin zij elkaar ontmoeten en hun ervaringen uitwisselen. Daarnaast schrijft rapper Pjotr samen met de tieners een nieuwe versie van zijn hit Zonneschijn en gaat EO-presentatrice Anne-Mar Zwart bij hen langs en stelt vragen die anderen niet durven te stellen. Hun eerlijke en openhartige verhalen zijn inspirerend en zetten aan tot nadenken. De tieners laten zien hoe je positief, hoopvol en veerkrachtig blijft ondanks moeilijke omstandigheden.

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker. In het EO-programma Hallo, ik heb kanker is te zien hoe vier tieners deze ziekte op hun eigen manier beleven. Hoe vinden zij de balans tussen school, vrienden en vriendinnen, hobby’s en de behandelingen in het Prinses Máxima Centrum? Dit programma laat zien dat omzien naar kinderen die leven met kanker ontzettend belangrijk is en het onderwerp kanker bespreekbaar maken daarin een eerste stap is.

Hallo, ik heb kanker is vanaf zondag 9 januari wekelijks om 17.55 uur te zien bij de EO op NPO Zapp.

Bron: EO/BM

Bericht delen