Tiende Koningsdag bij MAX vanaf Paleis Soestdijk
zondag 23 april 2023

Tiende Koningsdag bij MAX vanaf Paleis Soestdijk

Ook de feestelijke tiende Koningsdag wordt in stijl gevierd bij Omroep MAX. Op donderdag 27 april wordt vanaf Paleis Soestdijk een dubbele Tijd voor MAX uitgezonden en er is een speciale extra live-uitzending: MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, gepresenteerd door Jan Slagter.

Jan Slagter ontvangt onder anderen koningshuisdeskundige Justine Marcella en Karin Bloemen in MAX Koningsdag. Heel Holland Bakt-finaliste Amel kwam, net als koningin Máxima, voor de liefde naar Nederland en maakt koninklijke lekkernijen. De burgemeester van Rijswijk, Huri Sahin, vertelt over haar ontmoeting met de koning.

Er zijn ook optredens van Karin Bloemen, The Dutch Tenors en de internationale hitsensatie The Weather Girls. Cabaretduo Maartje & Kine treedt op met een speciaal geschreven lied over Koningsdag door de jaren heen. MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk is donderdag 27 april vanaf 13.50 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Martine van Os en Sybrand Niessen presenteren een feestelijke en muzikale dubbele uitzending van Tijd voor MAX vanaf Paleis Soestdijk. Te gast zijn onder anderen Albert Verlinde, koningshuisdeskundige Josine Droogendijk, Heel Holland Bakt-winnares Mercedes en wethouder Said Kasmi van Rotterdam. Acteur René van Kooten vertelt over zijn optreden aan de vooravond van het koningschap van Willem-Alexander in 2013. Dit keer geeft hij op Paleis Soestdijk een groots optreden met de cast van de musical Les Misérables.

Ook is hofregisseur Rudolf Spoor te gast, hij stond in 1963 als cameraman op het bordes tijdens het defilé en haalt herinneringen op. Tirza van der Graaf, presentatrice van Blauw Bloed, loopt ’s ochtends met de koninklijke familie door Rotterdam en brengt daar verslag van uit. Josine Droogendijk verklaart de kledingkeuze van de royals, Heel Holland Bakt-finaliste Zineb maakt een toepasselijke lekkernij en de cast van de musical Grease vertolkt het swingende nummer We Go Together.

Tijd voor MAX is donderdag 27 april om 16.10 uur en en 17.05 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen