Tien kijkcijferweetjes over eerste week EK voetbal
zondag 20 juni 2021

Tien kijkcijferweetjes over eerste week EK voetbal

Het EK voetbal is een week onderweg en scoort mooie cijfers. De NOS heeft een overzicht gemaakt.

Na zeven dagen EK voetbal heeft bijna 70% van alle Nederlanders van zes jaar en ouder naar het EK gekeken. Dat komt neer op 11,2 miljoen mensen. 9,3 miljoen mensen hebben de wedstrijden van Oranje gezien. Het marktaandeel – het deel van de tv-kijkers dat afstemt op de EK-wedstrijden – is 54%. Bij wedstrijden van Oranje is dit 80%.

Van de 18 duels die de eerste zeven dagen zijn gespeeld, heeft de gemiddelde EK-kijker er gemiddeld 3 gezien. De best bekeken wedstrijd is tot nu toe Nederland – Oostenrijk met 5,5 miljoen kijkers. Per EK-wedstrijd kijken gemiddeld 1,9 miljoen mensen.

Ook NOS Studio Europa wordt met gemiddeld 1,3 miljoen kijkers goed bekeken. Bovendien waardeert het publiek het EK-programma van Sjoerd van Ramshorst en Henry Schut met een 7,6

De online collectie van de NOS trok in een week 672.000 unieke bezoekers. Ook is er bijna 4,8 miljoen keer een livestream gestart. De YouTube-vlog In het Spoor van Oranje is meer dan 260.000 keer gestart. De gemiddelde leeftijd van de EK-kijker is 51 jaar. Dat is jong voor NPO 1, want normaal is de gemiddelde leeftijd van de kijker bij NPO 1 61 jaar.

Bron: NOS/BM

Bericht delen