dinsdag 16 januari 2018

Tien jaar MAX feestweek

Vanaf zondag 11 oktober staan diverse MAX live-programma’s, zowel op radio als televisie, een week lang in het teken van MAX’ tiende verjaardag. Door middel van uiteenlopende uitzendingen blikt MAX terug op het afgelopen decennium.

Zowel Hallo Nederland, Tijd voor MAX en Tijd voor Meldpunt! op televisie als Wekker-Wakker!, TinekeShow, De Perstribune en Twee Dingen op de radio besteden aandacht aan de verjaardag.

Het startschot wordt gegeven in De Perstribune. Presentator Govert van Brakel ontvangt Jan Slagter om te praten over tien jaar MAX. Wat waren de hoogte- en dieptepunten? Tijd voor MAX en Hallo Nederland trappen af op maandag 12 oktober. Vanaf 17.40 uur op NPO 2 ontvangen Sybrand en Martine het gros van de MAX-presentatoren die op dit moment werkzaam zijn bij MAX om dit feest te vieren. Samen kijken ze terug op tien jaar radio en televisie bij dé omroep voor alle 50-plussers. Herinneringen worden opgehaald middels memorabele en hilarische fragmenten.

Oud-MAX-presentatrice Catherine Keyl komt langs. Zij presenteerde het allereerste tv-programma onder het rondvormige, oranje-witte logo: Van Nul naar MAX. Ook oud-staatsecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan schuift aan tijdens de feestweek. De politica was actief in het Kabinet-Balkenende II, toen Omroep MAX toetrad tot het publieke bestel.

Jeroen, Carrie en Mascha eindigen elke Hallo Nederland-uitzending met een speciaal item over tien jaar MAX. Zo bakken Heel Holland Bakt Jury-lid Robèrt van Beckhoven en MAX-baas Jan Slagter samen cupcakes.

Ook op NPO Radio 5 Nostalgia bij TinekeShow en Wekker-Wakker! wordt het verjaardagsfeestje gevierd. De hele week ontvangen de presentatoren diverse MAX-coryfeeën. Ook komt de speciaal voor deze gelegenheid samengestelde MAX-band optreden. Want wat blijkt? MAX-presentatoren kunnen niet alleen presenteren, een aantal blijkt ook over aardig wat muzikaal talent te beschikken.

Het MAX NPO Radio 1 programma Twee Dingen staat gedurende deze hele week in het teken van 2005: het geboortejaar van MAX.

Vanaf 12 oktober kunnen MAX-kijkers stemmen op hun favoriete fragment uit tien jaar MAX. Uiteindelijk zal aan het eind van de week het favoriete MAX-fragment bekendgemaakt worden. Het publiek kan vanaf 12 oktober een stem uitbrengen op www.omroepmax.nl.

Bron: Omroep MAX/Broadcast Magazine

Bericht delen