Tien finalisten voor NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd
dinsdag 29 mei 2018

Tien finalisten voor NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd

Tien kinderen doen mee aan de finale van de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd. Aanstaande zondag komen zij naar Beeld en Geluid in Hilversum om de laatste beslissende opdrachten te maken. De jury bestaat uit de Jeugdjournaal-verslaggevers Milou Stoop en Youssef Abjij. De winnaar van de wedstrijd mag deze zomer als razende reporter op pad, samen met een verslaggever. Dit item is te zien op televisie, de website en het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

De redactie heeft uit 145 inzendingen de volgende finalisten gekozen: Bas van Schaik uit Rotterdam, Boris Adang uit Hilversum, Ethu Ukpabi uit Haarlem, Julian Schimmel uit Ede, Nanne Bartelds uit Visvliet, Nova Poort uit Alphen aan den Rijn, Pien Lurvink uit Enschede, Rosa de Blaauw uit Amstelveen, Sofie Crielaard uit Breda en Stijn Hermans uit Wageningen.

Het NOS Jeugdjournaal zoekt kinderen met journalistiek talent. Tientallen kinderen (uit groep 7, 8 en de brugklas) hebben meegedaan aan de wedstrijd door een filmpje in te sturen waarin zij verslag doen van een nieuwsonderwerp. Hieruit zijn de tien finalisten gekozen.

Bron: NOS/BM

Bericht delen