Thuiszorgorganisatie spant kort geding aan tegen KRO-NCRV
dinsdag 25 juni 2019

Thuiszorgorganisatie spant kort geding aan tegen KRO-NCRV

Thuiszorgorganisatie Naborgh uit Rotterdam heeft een kort geding aangespannen tegen KRO-NCRV en onderzoeksplatform Follow the Money. Naborgh wil een verbod op publicaties waarbij de organisatie in verband wordt gebracht met mogelijke zorgfraude.

Pointer, het dataplatform van KRO-NCRV, heeft met Reporter Radio van de omroep en Follow the Money onderzoek gedaan naar zorgorganisaties die grote winst maken.

KRO-NCRV-hoofdredacteur Henk van der Aa laat weten dat KRO-NCRV en Follow the Money het kort geding met vertrouwen tegemoetzien. “Hier zie je hoe belangrijk datajournalistiek is. Daar waar je eerder duizenden jaarverslagen handmatig door moest lopen, zie je nu in een oogopslag onverklaarbare winstmarges opduiken”, legt hij uit.

Van der Aa stelt dat er degelijk journalistiek onderzoek is verricht met hoor en wederhoor. “Pointer publiceert alle achterliggende cijfers en informatie op haar website”, stelt hij.

De zitting vindt plaats op 26 juni. Eveneens op woensdag 26 juni om 21.20 uur is bij KRO-NCRV op NPO 2 de uitzending van datajournalistiek platform Pointer naar aanleiding van dit onderzoek. Follow The Money publiceert de resultaten op 26 juni op ftm.nl en op zondag 30 juni zendt Reporter Radio een verslag uit om 19.00 uur op NPO Radio 1.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen