dinsdag 16 januari 2018

Thom Hoffman in nieuwe SBS 6-dramaserie

SBS 6 komt dit najaar met een nieuwe komische dramaserie, met Thom Hoffman in de hoofdrol. Het wordt een Nederlandse bewerking van de succesvolle Engelse serie Doc Martin. Hoffman speelt hierin een succesvolle vaatchirurg die plotseling bloedfobie krijgt, waardoor hij zijn werk in het ziekenhuis onmogelijk nog kan uitoefenen.

Hij verhuist daarom van de hoofdstad naar het platteland en gaat aan de slag als de enige huisarts in het dorp waar hij alleen zijn tante kent. Zijn voorganger was zeer geliefd, dus een warm onthaal voor de nieuweling is dan ook niet vanzelfsprekend. Het empathisch vermogen van de dokter laat daarbij nogal te wensen over, wat het voor hem nog moeilijker maakt om zijn plaats  te veroveren binnen de hechte gemeenschap.

Andere acteurs die meespelen in de nieuwe serie zijn onder meer Jennifer Hoffman, Kitty Courbois, Serge Henri Valcke en Juliette van Ardenne. Doc Martin heeft in Engeland inmiddels vijf seizoenen gedraaid en er zijn bewerkingen gemaakt in Duitsland, Frankrijk en Spanje. In Nederland wordt de serie geproduceerd door FourOne Media onder leiding van Willem Zijlstra en Steven Berendsen. De regie is in handen van Pollo de Pimentel (o.a. Baantjer) en Erik van ’t Wout (o.a. Dokter Deen). Elle van Rijn neemt de Nederlandse adaptatie voor haar rekening. De opnames beginnen in de week van 28 mei, de titel en de uitzenddata worden later nog bekend gemaakt.

Bron: SBS

Bericht delen