dinsdag 16 januari 2018

Theo Koomen Award voor Jack van Gelder

NOS-verslaggever Jack van Gelder heeft de Theo Koomen Award 2014, de prijs voor het beste sportverslag van het jaar, in de wacht gesleept. De prijs werd tijdens het Radio 2-programma Grand Café Kranenbarg uitgereikt door juryvoorzitter Evert ten Napel en Andy Houtkamp.

Van Gelder kreeg de prijs voor zijn commentaar bij de strafschop, waarmee Klaas-Jan Huntelaar in blessuretijd van de achtste finale op het WK in Brazilië zijn ploeg langs Mexico schoot.

“Het was een enorm moeilijke keuze tussen die weergaloze 1-1 van Robin van Persie tegen Spanje en de penalty van Klaas-Jan Huntelaar tegen Mexico”, stelde Ten Napel. “Jack beschrijft de actie van Arjen Robben – waar de penalty uit volgt – goed en laat ons nog eens meeleven met de gevoelens van Klaas-Jan Huntelaar.”

In 2012 ging de prijs naar turncommentator Hans van Zetten voor zijn commentaar bij de gouden rekstokoefening van Epke Zonderland op de Olympische Spelen. Vorig jaar won Andy Houtkamp voor zijn verslag van de Champions League-zege van Ajax op Barcelona.

Bron: NOS

Bericht delen