Ingelaste uitzending NOS over corona-vaccinatiecampagne
dinsdag 5 januari 2021

Ingelaste uitzending NOS over corona-vaccinatiecampagne

Dinsdagavond komt de NOS met een ingelast rechtstreeks programma over de grootste vaccinatiecampagne in de Nederlandse geschiedenis. De presentatie is in handen van Rob Trip. Avond van de vaccinatie is dinsdag 5 januari te zien van 20.35 tot 21.55 uur op NPO 1.

Te gast zijn vertegenwoordigers van onder andere de Gezondheidsraad, het RIVM en de GGD, ofwel de mensen die verantwoordelijk zijn voor wie wanneer waarmee zal worden ingeënt. Ook wordt geschakeld met een covid-afdeling in het land voor een gesprek met ervaringsdeskundigen: patiënten en verpleegkundigen.

Er is live contact met de locatie in Veghel waar woensdag de eerste Nederlander zijn of haar prik zal krijgen. En verder wordt de kijker een blik gegund op de afdeling waar een ander vaccin wordt getest. Nederlandse onderzoekers en testpersonen doen daar mee aan een wereldwijd onderzoek naar de werkzaamheid van dat vaccin.

In reportages wordt duidelijk wat er achter de schermen allemaal vooraf is gegaan aan deze ongekend massale inentingscampagne. NOS op 3-presentator Emil van Oers geeft uitleg over de verschillende mutaties van het coronavirus en over hoe het kan dat de coronavaccins zo snel zijn ontwikkeld.

Malou Petter brengt de resultaten van een Ipsos-enquête die de NOS onder de Nederlandse bevolking heeft laten houden. Onder meer over de bereidheid om zich te laten inenten en over wat men vindt van de vaccinatiestrategie.

Vragen die ongetwijfeld ook aan de orde komen in de rechtstreekse gesprekken die Winfried Baijens in Nijmegen voert met onder anderen studenten en 65-plussers, voor- en tegenstanders van vaccinaties en met twijfelaars. Daarnaast vertellen NOS-correspondenten hoe het er in ‘hun’ landen aan toegaat en waar de verschillen liggen met de aanpak in Nederland.

Bron: NOS/BM

Bericht delen