dinsdag 16 januari 2018

Thema-avond over alcoholgebruik onder jongeren

Arie Boomsma (KRO) en Evelien Bosch (NCRV) presenteren de thema-avond oover de gevolgen van toenemend extreem drinkgedrag onder jongeren. Comazuipen, zuipketen en alcoholvergiftiging. Het drankgebruik van jongeren is de afgelopen jaren steeds excessiever geworden. Nederlandse scholieren horen bij de grootverbruikers van Europa. Redenen voor de KRO en NCRV om, als maatschappelijk betrokken organisaties, dit probleem extra onder de aandacht te brengen in een speciale thema uitzending op Nederland 3.

Centrale vraag: wat zijn nu eigenlijk echt de gevolgen van overmatig alcoholgebruik onder jongeren? De presentatoren gaan in gesprek met jongeren en deskundigen over de gevolgen van bovenmatig alcoholgebruik. Zij praten onder anderen met een kinderarts en psycholoog over de gevolgen voor lichaam en geest. Onder de ervaringsdeskundigen zijn een meisje dat op haar 15de door teveel drank in coma raakte en zelfs werd doodverklaard, en een korsakov-patiënt van 37.

MTV-presentator Tess Milne gaat de uitdaging aan om 21 dagen geen alcohol te drinken. Zij houdt een videodagboek bij dat is te zien in het programma.

Lang zal je Lever wordt geproduceerd door tvbv en is donderdag 2 juni om 20.30 uur te zien op Nederland 3.

Bron: KRO/Broadcast Magazine

Bericht delen