The Voice-producent ITV Studios komt kandidaten tegemoet
donderdag 3 februari 2022

The Voice-producent ITV Studios komt kandidaten tegemoet

De contracten van de kandidaten van het huidige opgeschorte seizoen van The Voice of Holland en The Voice Kids zijn aangepast. De talenten mogen nu gewoon muziek uitbrengen of zich bijvoorbeeld aansluiten bij een platenlabel, bevestigt een woordvoerder van producent ITV Studios na berichtgeving hierover van RTL Boulevard.

‘We begrijpen dat voor talenten het belang en de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen in hun muzikale carrière erg belangrijk is. ITV Studios heeft daarom bepaalde bepalingen in de contracten van de talenten van The Voice en The Voice Kids van het huidige seizoen herzien en verwijderd’, staat in een verklaring.

Deelnemers waren altijd al vrij om op te treden gedurende een seizoen. ‘En nu zijn talenten ook vrij om exclusieve overeenkomsten binnen het contract aan te gaan, muziek uit te brengen, zich aan te sluiten bij een platenlabel, (commerciële) overeenkomsten aan te gaan en deel te nemen aan andere televisieprogramma’s en talentenjachten.’

ITV Studios komt met de herziening van de contracten de huidige deelnemers tegemoet. Enkelen uitten eerder deze week hun zorgen omdat ze volgens hun contract niets konden doen. The Voice of Holland werd vorige maand stilgelegd omdat het BNNVARA-programma BOOS een uitzending maakte over misstanden achter de schermen.

Bron: RTL Boulevard/AD/BM

Bericht delen