dinsdag 16 januari 2018

The Voice Amerika scoort 37 miljoen kijkers

Zondagnacht werd het tweede seizoen van The Voice in Amerika afgetrapt met liefst 37 miljoen kijkers. Mede doordat hiervoor de uitzending van de Super Bowl (111 miljoen kijkers) zat, werd deze aflevering het best bekeken programma in zes jaar, sportprogramma’s niet meegerekend. Vorig jaar opende The Voice in Amerika nog met 11, 8 miljoen kijkers.

Van alle buitenlandse versies van The Voice, is de Amerikaanse Voice wel de meest prijzige variant, die 2,3 miljoen dollar per uur kost. Vooral de verdiensten van coach Christina Aguilera drukken zwaar op het budget, zij krijgt 225.000 dollar per aflevering. De andere coaches, Adam Levine, Blake Shelton en Cee Lo Green moeten het doen met 75.000 dollar.

Volgens critici was de eerste aflevering het geld echter wel waard met verrassend goede optredens van een dakloze man en een 29-jarige operazanger die de potentie heeft de Paul Potts van de Verenigde Staten te worden. Als de kijkcijfers van The Voice goed blijven, wil NBC in de herfst met seizoen drie beginnen.

Bron: zappen.blog/Broadcast Magazine

Bericht delen