woensdag 17 januari 2018

The Video Age centraal op Mediapark Jaarcongres

Het Mediapark Jaarcongres (MPJC) staat op donderdag 23 juni in het teken van video-innovatie en nieuwe verdienmodellen. Pim Schmitz (Talpa), Jan de Jong (NOS) en Jildou van der Bijl (Linda Magazine) delen hun visie over The Video Age. Wat zijn de belangrijke ontwikkelingen?

Aan de ene kant zien we meer video dan ooit en lijken de mogelijkheden voor makers enorm. Anderzijds lijken de verdienmodellen met video onder druk te staan. Video is overal. Op smartphones, tablets, laptop en het tv-scherm. Van social media tot video on demand. Van viral tot virtual reality. Dit biedt dan ook legio mogelijkheden aan makers. Transmedia storytelling, de immersive ervaring van virtual reality, dankzij big data steeds meer kennis over je publiek. De impact van video is groter dan ooit.

Aan de andere kant nemen het bereik en de winstgevendheid bij kranten, radio en tv af en zijn er weer andere markten die explosief groeien. In China en Saoedi-Arabië worden tv-formats afkomstig uit onze markten gretig afgenomen. Tv-formats zijn nog niet aan hun einde. Wat betekent dit?

Tijdens het congres delen verschillende professionals hun visie op de ontwikkelingen in het videotijdperk. Welke innovaties gaan het medialandschap veranderen? Wat gebeurt er op het gebied van data, search en personalisatie? En waarom doen onze tv-formats het zo goed in Azië, terwijl ze in ons versnipperde medialandschap dood verklaard worden? Tijdens MPJC gaan verschillende spelers uit dit videotijdperk in op deze tegenstelling. Er zijn bijdragen van onder andere:

• Pim Schmitz, CEO van Talpa, over de export van tv-formats in Azië
• Jildou van der Bijl, hoofdredacteur Linda Magazine over de rol van video bij Linda
• Wendy Bernsfeld, oprichter van Rights Stuff over rechtenissues in het nieuwe videolandschap
• Jan de Jong (NOS), Bert Habets (RTL) en Henk Hagoort (NPO) over de manier waarop omroepen zich handhaven in het videotijdperk

Lees hier meer over het programma en inschrijving.

Bron: iMMovator/Broadcast Magazine

Bericht delen