dinsdag 16 januari 2018

The Spiral genomineerd voor Prix Europa

The Spiral, de internationale crossmediale dramaserie die de VARA mede produceert, is genomineerd voor de Prix Europa in de categorie Beste Europese TV Drama Productie van 2012. The Spiral gaat over een groep kunstenaars in Kopenhagen. De charismatische leider Arturo komt met het plan om gelijktijdig zes wereldberoemde schilderijen te stelen uit musea in zes Europese landen. Maar de grootschalige kunstroof gaat gruwelijk mis en de kunstenaars moeten het plan en zichzelf zien te redden.

Als coproducent van The Spiral biedt de VARA het Nederlandse publiek een internationale, interactieve dramaserie. Op thespiral.eu kan het publiek niet alleen participeren in de verhaalwereld van The Spiral maar ook deelnemen aan een game.

Op 27 oktober worden de prijzen uitgereikt op het belangrijkste Europese festival voor televisie-radio en online producties, dat in Berlijn wordt gehouden. De eerste aflevering van The Spiral was zondag bij de VARA op Nederland 3 te zien, op 9 september volgt aflevering 2.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen