The Passion krijgt vervolg op Hemelvaartsdag
dinsdag 5 april 2022

The Passion krijgt vervolg op Hemelvaartsdag

The Passion krijg op donderdag 26 mei een vervolg onder de titel The Passion Hemelvaart. Met het verhaal willen organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart.

De hoofdrollen van het vervolg op de paaseditie van The Passion zijn net als in de eerste variant voor Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Soy Kroon (Jezus), Thomas Cammaert (Petrus), Noortje Herlaar (Maria) en Ruud de Wild (de verteller). The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus, de verteller en Maria Magdalena.

In het tweede deel dwaalt Petrus vertwijfeld in zijn auto door de Achterhoek, laat Trouw dinsdag weten. Verder gaat er extra aandacht uit naar de rol van Magdalena. “In ons verhaal is ze een vrouw die met zichzelf worstelt, en haar vertrouwen herwint door haar contact met Jezus”, vertelt eindredacteur Reinder van Dijk.

Langgekoesterde wens
“Het is een langgekoesterde wens om dit verhaal achter Hemelvaart ook te vertellen”, zegt Peter Kuipers, directievoorzitter bij de KRO-NCRV. “Het is een van de minst bekende feestdagen in ons land, maar heeft een bijzondere boodschap.”

“Dit verhaal laat bij uitstek zien, dat er zelfs in de donkerste dagen lichtpuntjes zijn”, vervolgt Kuipers. “Daarmee willen we kijkers inspireren en hoop bieden. Waar Pasen troost biedt en verbindend is, is het hemelvaartverhaal activerend met een oproep aan iedereen om op te staan.”

The Passion Hemelvaart is op donderdag 26 mei om 20.30 uur te zien op NPO 1. Mediawater is de producent. Het evenement is al deels in Doetinchem opgenomen, en wordt niet live uitgezonden, in tegenstelling tot de paasversie van The Passion.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Sander Mulkens/KRO-NCRV

Bericht delen