The Good Doctor bij RTL 4 en Videoland
dinsdag 20 februari 2018

The Good Doctor bij RTL 4 en Videoland

De internationaal populaire serie The Good Doctor is vanaf maandag 29 januari ook in Nederland te zien. RTL 4 zendt die dag om 21.30 uur de eerste aflevering uit. 

The Good Doctor is in 2017 een wereldwijde hitserie gebleken. In de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Spanje werd geen serie beter bekeken op televisie dan The Good Doctor. Hoofdrolspeler Freddie Highmore ontving voor zijn rol in The Good Doctor een Golden Globe-nominatie.

Bij Videoland zijn, op het moment dat de The Good Doctor bij RTL 4 start, direct negen afleveringen te bekijken. Wekelijks volgt op beide kanalen een nieuwe aflevering.

Dr. Shaun Murphy (Highmore), een jonge chirurg met autisme en het savant-syndroom, verruilt in The Good Doctor het rustige plattelandsleven voor de prestigieuze chirurgische eenheid van het St. Bonaventure-ziekenhuis in San José.

Alleen in een nieuwe wereld en onbekwaam om persoonlijk contact te maken met de mensen om hem heen, daagt zijn enige aanhanger Dr. Aaron Glassman (Richard Schiff) het bestuur en medewerkers van het ziekenhuis uit door Shaun toe te voegen aan het team van chirurgen. 

Shaun moet harder werken dan hij ooit heeft gedaan. Terwijl hij een weg moet vinden tussen zijn nieuwe collega’s en omgeving, dient Shaun zijn collega’s te overtuigen dat zijn buitengewone medische gaven levens zullen redden.

In The Good Doctor zijn naast Highmore ook Antonia Thomas (Dr. Claire Browne), Nicholas Gonzalez (Dr. Neil Melendez), Chuku Modu (Dr. Jared Kalu), Beau Garrett (Jessica Preston), Hill Harper (Dr. Marcus Andrews), Richard Schiff (Dr. Aaron Glassman) en Tamlyn Tomita (Allegra Aoki) te zien.

The Good Doctor is van de hand van David Shore (House), en Lost– en Hawaii Five-0-ster Daniel Dae Kim. De serie is geproduceerd door Sony Pictures Television en ABC Studios. David Shore is de schrijver en uitvoerend producent. Daniel Dae Kim, David Kim en Sebastian Lee zijn uitvoerend producent van The Good Doctor. Seth Gordon heeft de pilot geregisseerd en is ook uitvoerend producent.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen