dinsdag 16 januari 2018

That Sugar Film wint NTR Audience Award

That Sugar Film van Damon Gameau is de grote winnaar van de eerste editie van InScience – Dutch International Science Film Festival. Op zondagavond 8 november maakte festivalambassadeur Rob van Hattum de prijs ter waarde van € 2.500 bekend tijdens de InScience Awardshow.

That Sugar Film is een wetenschappelijke documentaire waarin middels een experiment wordt getoond wat de effecten zijn van suiker op een menselijk lichaam.

Naast de winnaar van de NTR audience award werden ook de Student Jury Award en de Youth Jury Award uitgereikt. De Youth Jury Award is toegekend aan Sleepless in New York van Christian Frei en The Last Man on the Moon van Mark Craig werd bekroond met de Student Jury Award.

InScience is een jaarlijks terugkerend meerdaags internationaal festival voor de wetenschapsfilm. Het festival wordt georganiseerd door de Radboud Universiteit, Radboudumc en filmhuis LUX in Nijmegen.

Vier dagen lang stonden de beste nationale en internationale wetenschapsfilms en -documentaires op het programma. Naast filmvertoningen waren er lezingen, filmbeschouwingen, debatten en ontmoetingen op het snijvlak van wetenschap en kunst.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen