Terugblik lancering biografie Harry de Winter
woensdag 27 september 2023

Terugblik lancering biografie Harry de Winter

Onder leiding van Robert ten Brink en in het bijzijn van tal van vrienden, relaties en familie is op 25 september de biografie ‘Harry de Winter: Lang verhaal kort’ gelanceerd. Auteur Edwin Gitsels overhandigde het eerste exemplaar van deze uitgave van FC Klap aan De Winters dochter Gila.

Televisieproducent en presentator Harry de Winter overleed op 7 maart op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van asbestkanker. Edwin Gitsels, biograaf en eindredacteur van Harry’s programma Wintertijd, schreef een openhartig boek over het leven en werk van deze kleurrijke mediapersoonlijkheid.

Hij interviewde circa zestig mensen uit Harry’s directe omgeving: partner Yvonne van den Hurk, zijn ex-vrouw Hannah Drees, zijn kinderen Gila en Daan, zijn broer Micha, tal van vrienden zoals Robert ten Brink, Angela Groothuizen en boezemvriend Roel van den Ende, en vele voormalige medewerkers en zakenpartners.

Harry de Winter zelf liet zich zestien keer uitgebreid bevragen door Gitsels en stelde zijn zeer uitgebreide archief volledig beschikbaar. ‘Hij was een open boek,’ aldus de auteur. “‘Jij weet inmiddels meer over mij dan ik zelf,” zei hij op het eind.’

Het resultaat is een persoonlijk, openhartig en eclectisch portret van een man die door velen zeer geliefd was, maar ook veel bekritiseerd werd. Niet zelden kwamen de liefde en de boosheid van dezelfde mensen. In de biografie geven zij uiting aan beide zijden van de medaille. In bijgaande videoreportage komen behalve de schrijver ook Angela Groothuizen, Pieter van Huystee en de huidige IDTV-directie Michel Nillesen en Jasper Hoogendoorn aan het woord.

Bron: BM

Bericht delen