Televisierentree Loeki de Leeuw
woensdag 30 januari 2019

Televisierentree Loeki de Leeuw

Dankzij alle media-aandacht en als gevolg van de petitie ‘Breng Loeki terug’ verschijnt Loeki de Leeuw vanavond voor het eerst in jaren eenmalig op tv. In het reclameblok voor het NOS Journaal van acht uur op NPO 1 schittert de fameuze leeuw in een nooit eerder op tv uitgezonden video.

Op 24 januari werd de Ster Gouden Loeki – dé publieksprijs voor tv-reclame – uitgereikt in Tuschinski in Amsterdam. Voortvloeiend uit alle media-aandacht hiervoor, besloten met Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte in het NPO Radio 2 programma Jan-Willem Start Op een petitie te starten om Loeki terug te brengen op tv. Inmiddels staat de teller op ruim 19.000 stemmen.

Patricia Sonius, teammanager research & development bij Ster, is heel blij met de aandacht voor Loeki. “Het is mooi om te zien hoe Loeki nog steeds leeft. Geweldig dat NPO Radio 2 met de meeste luisteraars van Nederland zo’n actie voor elkaar kan krijgen. Dit laat maar weer eens zien wat de kracht is van radio.”

Loeki de Leeuw was van 1972 tot 2004 te zien tussen de reclames op de tv-zenders van de Nederlandse publieke omroep. Zijn kreet ‘Asjemenou!’ is alom bekend en heeft zelfs het Van Dale-woordenboek gehaald.

In 2004 nam Loeki na 32 jaar afscheid van de Nederlandse tv. Loeki de Leeuw is echter nooit helemaal weggeweest. Hij speelt nog altijd een prominente rol in de Ster Gouden Loeki publiekprijs voor de beste tv-reclame.

Bron: Ster/BM

Bericht delen